Heeft u een vraag?
Bericht verzonden. Sluiten

Lean Six Sigma Orange Belt – blended

Inschrijven

Watson Academy organiseert de Lean Six Sigma Orange Belt opleiding uitsluitend incompany (in opdracht van een organisatie of instelling). In deze opleiding gaan deelnemers namelijk aan de slag met daadwerkelijke verbeteropdrachten in de organisatie van hun werkgever of opdrachtgever. 

De Lean Six Sigma Orange Belt training bereidt de deelnemers voor om zelfstandig Lean Six Sigma toe te passen in de praktijk. Deze opleiding onderscheidt zich omdat deze enerzijds een een uitstekende basis legt onder de Lean Six Sigma kennis van de deelnemers en tegelijk ook alle theorie vertaalt naar de praktijk. De deelnemers passen direct de opgedane kennis toe om aantoonbare verbeteringen te realiseren voor de organisatie.  Op deze manier betaalt deze opleiding zich in vaak gelijk terug.

De Lean Six Sigma Orange Belt training positioneert zich qua diepgang tussen het niveau van de Lean Yellow Belt en de Lean Green Belt training. Na afloop van de training doen de deelnemers het online theorie-examen en ontvangen zij het certificaat.

Voor wie?

De Lean Six Sigma Orange Belt training is een ideaal vertrekpunt voor organisaties om medewerkers kennis op te laten doen van de Lean en Lean Six Sigma methode en deze kennis direct in te zetten om verspillingen terug te dringen, de processen efficiënter te maken en de toegevoegde waarde aan klanten te verhogen.

Inhoud training

De training gaat in op de geschiedenis, de filosofie, de principes en de technieken van Lean en Lean Six Sigma. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

De oorsprong van Lean

Toyota en het Lean House of Quality

De vijf Lean principes

Vijanden van Lean (Muda, Mura, Muri)

De acht vormen van verspilling (TIM WOODS)

Kaizen en cyclisch verbeteren

De DMAIC aanpak voor verbeteren

A3 methode

Klantwaarde (VoC, CtQ, Kano analyse)

Customer Journey

Value Stream Mapping

Grondoorzaken (Gemba, Ishikawa, 5x Why)

Flow en Pull

5S methode

Brainstorming

Poka Yoke

Visueel management

Standard Work

Het programma

Het programma bestaat uit een combinatie van zelfstudie en drie dagdelen klassikale training waarin de principes en de meest gangbare technieken van Lean en Lean Six Sigma op interactieve wijze behandeld worden door een ervaren docent. Onder begeleiding van de docent werken de deelnemers daarbij aan daadwerkelijke verbeteringen in hun eigen organisatie. De deelnemers bereiden zich zelfstandig inhoudelijk voor in hun eigen persoonlijke digitale leeromgeving. Zij doen dit door middel van zelfstudie, opdrachten en oefenvragen.

Een speciaal door ons ontwikkeld studieboek is bij de training inbegrepen, waarbij het logo van uw organisatie op de omslag gedrukt wordt.

Certificering

Deze training wordt afgesloten met het online Lean Six Sigma Orange Belt examen. Na het examen en het voltooien van de studieactiviteiten ontvangen de deelnemers het officiële certificaat. Er is één gratis herkansing inbegrepen.

De opleidingen van Watson & Associates voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. Watson & Associates is geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS), ontwikkeld door Cardiff University.

Voor organisaties

Wij organiseren deze training uitsluitend als incompany training. Wij beantwoorden graag uw vragen en zorgen voor een passend voorstel voor uw specifieke opleidingsvraag.

De essentie van Lean

Deze training bevat drie dagdelen interactieve training die in afstemming met de opdrachtgever ingepland worden.

Deze website gebruikt cookies en gebruikt uw persoonlijke gegevens om uw ervaring op deze website te optimaliseren.